MENÜ
Fogyinfo
Ne add át magad a fáradtságnak! Az erőd meg fog felelni a vágyaid mértékének.

1.gif

Ananász-diéta

5 nap és eltűnnek a zsírpárnáid!

 

Hollywoodban esküsznek rá: tömik magukba az ananászt, mellé csupán fehérjét fogyasztanak. A fölös kilók leolvadnak!

 

Mennyi ideig tartható?

5 napig

-Mennyit tudok leadni?

3 kilót

-Mennyit ehetek naponta?

lásd: mintaétrend

-Mit érhetsz el ezzel a diétával?

• Súlycsökkenést  (kb. 2 kg, 3-5 nap alatt)
• Jobb közérzetet
• Emésztésed helyreállását

Csodatevő ananász?

A legrostosabb gyümölcs. Nemcsak a jó emésztést biztosítja, de sokféle vitaminnal, ásványi anyaggal, nyomelemmel és enzimmel is ellátja a szervezetet.
A zsírégetésben különösen az utóbbiak fontosak.

Édes, könnyű és ízletes, 15 dekagrammnyi mégis csupán 48 kalóriát tartalmaz. De csakis a friss gyümölcs ! A konzerv sokkal többet, mert azt cukorszirupban teszik el.

Fogyókúrához csak a friss! A konzervben feldolgozott ananászban már nem találhatók meg az emésztést és anyagcserét gyorsító enzimek.

Hogyan válassz ananászt?

• Minél nagyobbat válassz, így kevesebbet kell fizetned az amúgy eldobandó részekért: a héjáért és a középső, fás szárért!
• Minél érettebbet válassz, mert így élvezheted e trópusi gyümölcs igazi ízét. Az ananász akkor érett, ha az alsó vége illatos.
• Kemény húsút válassz. Ami nyomásra puha, belül már poshadt.

Hogyan tárold?

• Használat előtt szobahőmérsékleten kell tartani, 5 fok alatt húsa megfeketedik.
• Ha felvágtad, műanyag fóliába csomagolva tedd a hűtőbe.
• Ne hámozd meg előre az egész ananászt, csak annyit, amennyit felhasználsz.


Mintaétrend

Minden nap:

- Reggeli: 1 kis szelet (2 dkg) rozskenyér , kevés zsírszegény vajjal, hozzá 2 evőkanál sovány tehéntúrót és 1 szelet friss ananászt (220 kcal), vagy 1 lágy tojást (200 kcal), vagy 4 szelet sovány gépsonkát (200 kcal) ehetsz.

- Tízórai: 2 dl ananászlé (50 kcal)

- Uzsonna: 2 dl joghurt  zöldfűszerekkel (80 kcal)

Fontos!
Naponta 2 liter szénsavmentes ásványvíz, gyógytea és gyümölcstea elfogyasztása javasolt!

1. nap

Ebéd:

Hawaii rizs (345 kalória)

5 dkg rizst főzz meg sós vízben.
Keverj bele 3 dkg, csíkokra vágott sovány gépsonkát, 2 dkg mazsolát és 1 szelet, kockára vágott friss ananászt. Az egészet melegítsd össze.

Vacsora:

Ardenneki saláta (380 kalória)

Keverj össze 1 szelet kockára vágott, friss ananászt, 1 kockára vágott körtét és néhány, csíkokra vágott cikórialevelet. A többi cikória- vagy salátalevéllel bélelj ki egy tálat és halmozd rá a gyümölcsös salátát. Citromlével locsold meg. 3 dkg erős ízű sajttal körítsd, és szórd meg 1 dkg, durvára vágott dióval. Hozzá 1 szelet (2 dkg) rozskenyeret fogyassz.

2. nap

Ebéd:

Halfilé karotta-ágyon (340 kalória)

25 dkg sárgarépát  vágj vékony hasábokra és 1 dkg vajon párold meg. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítsd. Kevés levessel  öntsd fel és 5 percig párold. Adj hozzá 1 szelet, kockára vágott friss ananászt. Melegítsd össze, petrezselyemmel szórd meg. Közben 15 dkg tengeri halfilét citromlével locsolj meg és sós gőzben párold.

Vacsora:

Ananászos sonkasaláta (345 kalória)

1 szelet, kockára vágott, friss ananászt keverj össze 3 dkg csíkokra vágott sovány sonkával.
Néhány salátalevelet fektess tányérra, halmozd rá a sonkás ananászt és locsold meg olaj  , citromlé és néhány csepp Worcestershire-mártás keverékével. Hozzá 1 szelet (2 dkg) rozskenyeret fogyassz

3. nap

Ebéd:

Grillezett karaj almakompóttal (345 kalória)

A sertéskarajról vágd le a zsíros széleket. Sózd, borsozd, kevés olajjal kend meg és grillsütőben vagy teflonserpenyőben süsd meg. 1 teáskanál mézet  3 evőkanál vízben oldj fel és melegítsd meg. Tegyél bele 2 kis, felszeletelt almát meg 1 szelet, kockára vágott friss ananászt. Citromlével, őrölt fahéjjal fűszerezd, 2 percig párold. A hús mellé kínáld.

Vacsora:

Gyümölcssaláta (330 kalória)

Vágj ki gömböket karalábé-vájóval 40 dkg görögdinnye és 30 dkg sárgadinnye húsából. A maradék gyümölcshús levét préseld ki. 1/2 almát  és 1/2 körtét vágj kisebb kockákra, 2 szelet friss ananászt pedig cikkekre.

Oszd szét üvegkelyhekbe 10 dkg szőlővel együtt. Halmozd rá a dinnyegömböket és öntsd le a dinnyelével. 1 órára helyezd hűtőszekrénybe, addig a többi gyümölcs is levet ereszt.

4. nap

Ebéd:

Ananász-omlett (345 kalória)

2 tojást 2 evőkanál tejjel verj fel habosra. Pici sóval és őrölt gyömbérrel fűszerezd. Teflonserpenyőben 1 teáskanál vajat forrósíts, öntsd bele a tojásmasszát  . Amint szilárdulni kezd, fektess rá 2 karika friss ananászt és fedő alatt süsd készre. 2 teáskanál pirított szezámmaggal megszórva tálald.

Vacsora:

Ananászos káposztasaláta (345 kalória)

10 dkg savanyú káposztát keverj össze 1 szelet, kockára vágott friss ananásszal és 1 teáskanál mazsolával.1 evőkanál zsírszegény majonézt keverj ki 0,5 dl kefirrel. Mustárral, 2 csepp folyékony édesítőszerrel  , sóval fűszerezd és keverd a salátába. Legalább 1 órát érleld. Hozzá 1 szelet (2 dkg) rozskenyeret fogyassz.

5. nap

Ebéd:

Egzotikus csirkemell (345 kalória)

Párolj meg 20 dkg karikára vágott pórét 1 teáskanál olajon. Adj hozzá 1 szelet, kockára vágott friss ananászt és szórd meg curryvel. Öntsd fel 0,5 dl zöldséglével  és párold meg. Közben 1 teáskanál olajon piríts meg egy fél, sóval és gyömbérrel fűszerezett csirkemellet  (a bőre nélkül). Köret: 10 dkg főtt rizs.

Vacsora:

Sajtos saláta (340 kalória)

Salátalevelekkel bélelj ki egy tányért. Halmozz rá 1 szelet, kockára vágott friss ananászt és 3 dkg kecskesajtot . 1 teáskanál olaj és citromlé keverékével locsold meg. Szórd meg 3 dkg, durvára vágott földimogyoróval.

 

Asztali nézet